Mainos
Mainos

Nuuskan maahantuontia rajoitetaan

Ruotsalaisen Swedish Match -yhtiön valmistamaa General-nuuskaa annospusseissa. LEHTIKUVA

Tupakkalakia pohtinut ministerityöryhmä esittää nuuskan yksityiselle maahantuonnille rajoituksia. Kun aiemmin nuuskaa on saanut tuoda omaan käyttöön rajattomasti, nyt ministeriryhmä esittää 30 rasian rajoitusta. Rasian koko määritellään laissa. Peruspalveluministeri Paula Risikko sanoo rajoituksen olevan tarkkaan harkittu.

- Pohdin sitä, olisiko parampi kieltää kokonaan vai kiintiöidä nuuskan tuonti. Juttelin monien nuuskankäyttäjien kanssa selvittääkseni asiaa. Näistä keskusteluista nousi se, että 30 rasiaa enempää ei omaa käyttöä varten tuoda.

Nuuskaa ei myöskään saa myydä eikä välittää toisille - ei edes kaverille tai ilman välityspalkkioita. Työryhmä kertoo tiedostavansa valvonnan vaikeuden, mutta toteaa, että Suomessa on paljon muitakin sellaisia lakeja, joita ei ole jätetty säätämättä sen takia, että valvonta on haastavaa.

Varustamot joutuvat rajaamaan myynnin niin, että nuuskaa myydään vain Ruotsin aluevesillä laivan lipusta riippumatta. Näin vältetään ulosliputukset, joilla nuuskan myyntikieltoa pystyttäisiin kiertämään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme