Mainos
Mainos

Nuuskan myyntikielto laajenee Ahvenanmaalle

Myyntikielto koskee Suomen ja Ahvenanmaan maakunnan aluevesiä. Ahvenanmaalainen alus voi kuitenkin myydä nuuskaa laivalla esimerkiksi Ruotsin vesillä, mikä oli lainmuutoksen muotoilun tavoitteena.

Ahvenanmaan maakuntapäivät on hyväksynyt lainmuutoksen, jolla kielletään nuuskan myynti Ahvenanmaalla ja maakunnan lipun alla purjehtivilla aluksilla.

Ahvenanmaalainen alus voi siten myydä nuuskaa laivalla esimerkiksi Ruotsin vesillä, ja tämä oli myös lainmuutoksen muotoilun tavoitteena.

Ruotsissa ja Ruotsin lipun alla kulkevilla aluksilla saa myydä nuuskaa. Ahvenanmaalla pelätään, että nuuskan täysi myyntikielto voi johtaa alusten siirtymiseen Ruotsin lipun alle.

Nähtäväksi jää, hyväksyykö EU tämän muotoilun. Toukokuussa EY-tuomioistuin totesi, että Suomi on rikkonut direktiiviä, koska se ei ole saanut aikaan koko maan kattavaa nuuskakieltoa. EY-tuomioistuin vaati myös sakkojen uhalla Ahvenanmaata alistumaan direktiiviin.

Samalla lainmuutoksella kielletään tupakointi ravintoloissa ja muissa palvelutiloissa. Tämä kielto astuu voimaan kolme kuukautta lain voimaantulon jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme