Mainos
Mainos

Nykänen joutuu jälleen vankilaan

Ex-mäkihyppääjä tuomittiin neljäksi kuukaudeksi vankeuteen. Tuomioon johtanut pahoinpitely tapahtui Ylöjärvellä viime vuoden syyskuussa.

Matti Nykänen joutuu vankilaan vaimonsa pahoinpitelystä. Tampereen käräjäoikeus tuomitsi tänään Nykäsen neljäksi kuukaudeksi vankeuteen.

Pahoinpitely tapahtui pariskunnan kotona Ylöjärvellä viime vuoden syyskuussa. 42-vuotias entinen mäkihyppääjä oli muutamia päiviä aiemmin vapautunut vankilasta oltuaan siellä runsaan vuoden.

Molemmat osapuolet olivat vahvassa humalassa. Nykänen löi puolisoaan, repi häntä hiuksista ja hakkasi hänen päätään lattiaan. Pahoinpidelty pakeni naapuriin, mistä hänet vietiin terveyskeskukseen.

Nykäsen tuomio on ehdoton, koska hän on ollut ehdonalaisessa vapaudessa syyskuun 21. päivästä lähtien. Ensikertalaisena hän joutui kärsimään puolet vankeustuomiosta, jonka hän sai noin 60-vuotiaan miehen lyömisestä puukolla kesämökillä elokuussa 2004.

Tämän päivän ratkaisussaan käräjäoikeus hylkäsi toisen pahoinpitelysyytteen, jonka mukaan Nykänen olisi lyönyt pöytäveitsellä tuttavaansa käteen korpilahtelaisessa ravintolassa. Oikeuden mukaan tapaus jäi epäselväksi, eikä selkeää näyttöä pahoinpitelystä ole.

Ennen oikeudenkäyntiä tehdyn selvityksen mukaan Matti Nykänen soveltuisi yhdyskuntapalveluun, ja hän oli itsekin valmis suostumaan siihen. Oikeus ei kuitenkaan hyväksynyt yhdyskuntapalvelua, koska Nykänen on aiemmin saanut ankaran vankeusrangaistuksen ja koska hän syyllistyi uuteen rikokseen kohta vapautumisensa jälkeen.

Laskennallisesti Nykäsellä on aiemmasta tuomiostaan jäljellä puolet eli vuosi ja kuukausi. Vankilaviranomaiset kuitenkin ratkaisevat sen, miten suuren osan siitä hän käytännössä joutuu istumaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme