Mainos

Nykyisät haluavat osallistua vauvanhoitoon

Yli 90 prosenttia Perhebarometri-kyselyyn vastanneista isistä oli ylpeitä isyydestään ja koki lapsen syntymän olleen parasta mitä heille oli tapahtunut.

Lapsen kasvun ja kehityksen seuraaminen ja yhdessäolo lapsen kanssa ovat isyyden parhaita puolia. Näin ajattelevat alle 3-vuotiaiden lasten isät. Väestöliiton pPerhebarometri 2006:n mukaan valtaosa isistä on sitä mieltä, että isän pitää hoitaa lastaan paljon jo vauvavaiheessa.

Yli 90 prosenttia kyselyyn vastanneista isistä oli ylpeitä isyydestään ja koki lapsen syntymän olleen parasta mitä heille oli tapahtunut. Ongelmallisimpina asioina isät pitävät työn ja perheen yhteensovittamista, lasten kasvattamista ja lapsen tarpeiden tunnistamista.

Perinteinen isä uusilla mausteilla

Tämän päivän tuoreet isät näkevät itsensä perinteisinä isinä uusilla mausteilla. Isyyden malli on saatu usein omalta isältä, mutta myös veljiltä, ystäviltä ja näiden perheistä. Sen mukaan isän yhteinen aika perheen ja lapsen kanssa sekä hellyyden ja rakkauden osoittaminen ovat tärkeitä.

Isät hoivaavat ja pitävät lasta sylissä päivittäin. Samoin he haluavat toimia vastuuntuntoisesti ja asettaa rajoja lapselle. Isät kokevatkin olevansa moderneja lastaan hoitavia isiä. He haluavat olla perheen elättäjä sekä "lempeitä auktoriteettejä". Isät osallistuvat lapsensa elämään, mutta toimivat kuitenkin hieman erilaisella, "miehekkäämmällä" tavalla kuin äidit.

Väestöliiton Perhebarometrissä selviteltiin alle 3-vuotiaiden parisuhteessa elävien esikoislasten isien näkemyksiä ja kokemuksia isyydestä. Keväällä 2005 kerätyssä kyselyaineistossa on 1200 isän vastaukset. Keväällä 2006 haastateltiin lisäksi15 esikoisen isää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot