Mainos
Mainos

Nyt katse taivaalle – revontulien superviikko tulossa!

Lähipäivinä on luvassa revontulien taikaa lähes koko Suomeen.

Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan tulevina öinä esiintyy toistuvia revontulia koko maassa. Etenkin tänään ja huomenna revontulet räiskyvät yötaivaalla, koska aurinkotuuli aiheuttaa geomagneettisia myrskyjä lähipäivinä.  

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokelan mukaan revontuliin on syynä juurikin auringon aktiivisuus.

– Auringon aktiviisuus kulkee 11 vuoden sykleissä. Nyt aktiivisuus on korkealla ja tällöin myös revontulia on mahdollisuus nähdä suuremmalla todennäköisyydellä kuin silloin, kun auringon aktiivisuus on heikkoa.

Jokela kertoo, että vielä viikonloppunakin revontulia voi nähdä Lapin eteläpuolella.

– Vielä sunnuntainakin on hyvät mahdollisuudet nähdä niitä, koska sää on pääosin selkeää.

Katse kannattaa suunnata taivaalle, jos mielii revontulia näkevän. Auringon aktiivisuus on nimittäin pikkuhiljaa laantumassa.

– Seuraavaksi voidaan olettaa samanlaisia revontulia nähtävän etelässä asti sitten kymmenen vuoden kuluttua, Jokela sanoo.

Voit lähettää revontulista kuvia MTV Uutisille uutissovelluksen kautta tai sähköpostitse kuvat@mtv.fi. Kauneimmat kuvat julkaistaan kuvagalleriassa.

Katso konstaapelin maaliskuussa kuvaama video revontulista Muoniossa: 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme