Mainos
Mainos

Nyt pulkkamäkeen! Ensi viikolla täydellinen hiihtolomasää

Ensi viikolla koko Suomen yllä vallitsee edelleen matalapaineen alue ja sää on enimmäkseen pilvinen. Paikoin tullaan myös saamaan lumisateita.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Vaikka lomaviikon sää ei olekaan aurinkoinen, ovat lämpötilat lomailijoille ihanteelliset. Etelässä lämpötilat pysyttelevät päivällä nollan tuntumassa, yöllä asteet laskevat pakkasen puolelle.

Keski-Suomessa lämpötila on noin viisi astetta pakkasta, eikä pohjoisessakaan mennä yli kymmenen pakkasasteen.

– Mahtava talvilomasää siis, MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen iloitsee.

Lämpötilojen lisäksi lomailijoiden iloksi lumitilanne on hyvä koko maassa. Etelässä lunta on noin parikymmentä senttiä, mikä riittää mainiosti pulkkamäkeen. Kunnon lumille halajavien kannattaa sen sijaan suunnata Itä- ja Pohjois-Suomeen, sillä esimerkiksi Lapissa lunta on lähes metrin verran.

Ilmatieteen laitos varoittaa kuitenkin ihmisen aiheuttamien lumivyöryjen todennäköisyydestä. Myös luonnolliset lumivyöryt ovat mahdollisia.  

Lumivyöryennuste koskee luonnonvaraisia rinteitä, eli se ei koske hiihtokeskuksia. Ilmatieteen laitoksen mukaan lumivyöryn aiheuttamisen mahdollisuus kannattaa huomioida, jos on lähdössä vapaalaskemaan tai liikkuu muuten tunturissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme