Mainos
Mainos

Nyt tarkkana huoltoasemilla, dieselkuskit!

Dieselautoilijoiden kannattaa olla nyt tarkkana, mitä diesellaatua autoonsa tankkaavat, muistuttaa Autoliitto.

Jos autoon on tankannut dieselin kesälaatua, voi matkanteko katketa jo pikkupakkasilla.

– Joka syksy autamme satoja autoilijoita, jotka ovat jääneet tielle tai joiden matka ei ole päässyt edes alkamaan vääränlaisen dieselpolttoaineen takia, Autoliiton turvapalvelupäällikkö Jonne Luomala sanoo tiedotteessa.

Dieselin kesälaadun alhaisin säilytyslämpötila on vain viisi pakkasastetta ja suodatettavuuspiste eli alhaisin käyttölämpötila -15 astetta.

Luomala muistuttaa, että autoa ei saada käyttökuntoon tienpäällä, jos matka katkeaa polttoaineen hyytymisen takia.

– Sulattelun lisäksi autosta joudutaan todennäköisesti vaihtamaan lisäksi vähintään polttoainesuodatin.

Suurella osalla huoltoasemista on jo tarjolla vähintään -29 tai jopa -34 asteen kylmyyttä kestävää dieselin talvilaatua, mutta myös kesälaatua on edelleen tarjolla. Polttoaineen pakkaskestävyys kannattaakin tarkastaa dieselpistoolin vieressä olevasta tarrasta.

– Ongelmia voi tulla varsinkin vähän ajavilla dieselautoilijoilla, joilla tankkausväli on pitkä. Jos polttoainesäiliössä on dieselin kesälaatua, kannattaa tankki ajaa mahdollisimman tyhjäksi ja tankata talvilaatua, Luomala neuvoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme