Mainos
Mainos

OAJ: Jos AKT saa vapaakortin, harkitsemme ulosjääntiä myöhemmin

Opetusalan ammattijärjestö OAJ sanoo varaavansa itselleen mahdollisuuden jäädä myöhemmin ulos yhteiskuntasopimuksesta, jos esimerkiksi kuljetusalan liitolle AKT:lle annetaan etukäteen lupa jäädä ulkopuolelle.

– Esimerkiksi opetusalan osalta siellä on tulossa tosi rajuja asioita, erityisesti lastentarhanopettajat ovat kohteena. Kyllä siellä joutuu sitten miettimään, että onko sopimus hyväksyttävissä ja millä ehdoin, sanoo OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Luukkainen sanoo, että OAJ katsoo kuitenkin ensin, millainen mahdollinen neuvottelutulos on. Hän arvioi, että "vapaakortti" jäädä ulkopuolelle johtaa samantyyppisiin pohdintoihin myös muissa liitoissa.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK on ehdottanut mallia, jossa vientialat määrittelevät palkankorotusten tason.

OAJ:lle tämä ei käy. Luukkainen sanoo, että asia on järjestölle kynnyskysymys muun muassa siksi, että malli kasvattaisi yksityisen ja julkisen sektorin välistä palkkakuilua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme