Mainos
Mainos

OAJ kampanjoi Lieksan lomautuksia vastaan

Opetusalan ammattijärjestö OAJ kampanjoi Lieksassa opettajien lomautuksia vastaan suoraan koteihin jaetuilla lehtisillä. Lieksa lomauttaa tänä vuonna noin 200 opettajaa.

-Annammeko Lieksan säästää lasten kustannuksella, kysyy OAJ tiedotteensa kansilehdellä.

Kuntalaisia neuvotaan seuraamaan opetuksen tasoa ja kantelemaan mahdollisista puutteista viipymättä Itä-Suomen lääninhallituksen Joensuun toimipisteeseen. Lehtisessä kerrotaan myös muista vaikutuskeinoista.

-Pidä kunnanvaltuuston ja -hallituksen jäsenet ajan tasalla lomautuspäätöksen vaikutuksista. Jos epäilet lasten oikeuksien ja turvallisuuden vaarantuvan, ota yhteyttä poliittisten päättäjien lisäksi koulun vanhempainyhdistykseen tai johtokuntaan, neuvoo OAJ.

OAJ aikoo turvautua vastaavaan kampanjaan myös muissa kunnissa, jos ne alkavat lomauttaa opettajiaan. Järjestön tietojen mukaan lomautuksia suunnitellaan Paraisilla, Laitilassa, Kolarissa, Savonrannassa ja Kullaalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme