Mainos
Mainos

OAJ kannattaa uusien rangaistuskeinojen käyttöönottoa

Opetusalan ammattijärjestö OAJ kannattaa uusien rangaistuskeinojen käyttöönottamista kouluissa. Asiaa ehdotti tänään opetusministeri Jukka Gustafsson.

OAJ:n mukaan uudet keinot on kuitenkin kirjattava selkeästi lakiin, jotta oppilaan oikeusturva toteutuu. OAJ:n työmarkkinalakimies Sanna Haanpää sanoo, että lakiin kirjattuina sallitut keinot ovat opettajille yksiselitteisiä eri puolilla maata.

Haanpään mukaan nykyiset rangaistukset eli jälki-istunto, varoitus ja määräaikainen erottaminen eivät ole enää ajan tasalla.

- Jos koulussa tapahtuu väkivaltaista käyttäytymistä, niin nykyiset kurinpitotoimet mahdollistavat oppilaan poistamisen luokasta tai opetuksen epäämisen loppupäiväksi, mutta sitten se oppilas on siellä heti taas seuraavana päivänä. Määräaikainen erottaminen on tällä hetkellä hallinnollisesti niin monimutkainen päätös, että niitä tehdään vain harvoin.

Haanpään mukaan on syytä miettiä myös vanhempien vastuuta ja osallisuutta lasten käyttäytymisen osalta. Myös ryhmäkoot ja heterogeeniset opetusryhmät aiheuttavat työrauhaongelmia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme