Mainos
Mainos

OAJ kannattaa uusien rangaistuskeinojen käyttöönottoa

Opetusalan ammattijärjestö OAJ kannattaa uusien rangaistuskeinojen käyttöönottamista kouluissa. Asiaa ehdotti tänään opetusministeri Jukka Gustafsson.

OAJ:n mukaan uudet keinot on kuitenkin kirjattava selkeästi lakiin, jotta oppilaan oikeusturva toteutuu. OAJ:n työmarkkinalakimies Sanna Haanpää sanoo, että lakiin kirjattuina sallitut keinot ovat opettajille yksiselitteisiä eri puolilla maata.

Haanpään mukaan nykyiset rangaistukset eli jälki-istunto, varoitus ja määräaikainen erottaminen eivät ole enää ajan tasalla.

- Jos koulussa tapahtuu väkivaltaista käyttäytymistä, niin nykyiset kurinpitotoimet mahdollistavat oppilaan poistamisen luokasta tai opetuksen epäämisen loppupäiväksi, mutta sitten se oppilas on siellä heti taas seuraavana päivänä. Määräaikainen erottaminen on tällä hetkellä hallinnollisesti niin monimutkainen päätös, että niitä tehdään vain harvoin.

Haanpään mukaan on syytä miettiä myös vanhempien vastuuta ja osallisuutta lasten käyttäytymisen osalta. Myös ryhmäkoot ja heterogeeniset opetusryhmät aiheuttavat työrauhaongelmia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot