Mainos
Mainos

OAJ: Koulut ja lähes kaikki päiväkodit pidetään auki perjantaina

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n arvion mukaan kaikki koulut pysyvät auki perjantaina mielenilmauksesta huolimatta. Myös lähes kaikki päiväkodit pidetään auki.

– OAJ lähtee siitä, että mielenilmaukseen osallistumisen vuoksi ei yhtään koulua tai päiväkotia kokonaan suljeta. Emme halua vaarantaa lasten tai opiskelijoiden turvallisuutta. Mielenilmaisu ei saa myöskään haitata millään tavoin ylioppilaskirjoituksia. Näin olemme ohjeistaneet jäseniä, järjestöjohtaja Pasi Pesonen linjaa. 

OAJ on järjestönä mukana palkansaajien mielenilmauksessa. Mielenilmaukseen odotetaan runsaasti opettajia, mutta OAJ:n paikallisyhdistyksistä saatujen tietojen mukaan koulut ja päiväkodit pyritään silti pitämään avoinna. 

OAJ:ssa paikallisyhdistykset ja niiden jäsenyhdistykset päättävät, osallistuuko yhdistys mielenilmaisuun. Virkasuhteiset opettajat eivät saa lähteä osoittamaan mieltä ilman yhdistyksen päätöstä. Jokainen OAJ:n jäsen päättää kuitenkin itse omasta osallistumisestaan.

– Päiväkotien osalta tiedot ovat epävarmempia, koska niiden henkilöstöstä vain lastentarhanopettajat kuuluvat OAJ:hin, emmekä tiedä, kuinka laajasti muiden ammattiliittojen jäsenet osallistuvat Helsingin mielenilmaukseen, Pesonen kertoo OAJ:n tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme