Mainos
Mainos

OAJ lopettaisi opettajien lomautukset kriisirahastolla

Opetusalan ammattijärjestö OAJ ehdottaa opettajien lomautuksia koskevan kiistan ratkaisuksi erityistä kriisirahastoa.

-Koska yhtenä syynä kuntien vaikeutuneeseen tilanteeseen ovat ylimitoitetut valtionosuusleikkaukset, valtion on tässä tilanteessa tultava kaikista tukalimmassa asemassa olevien kuntien avuksi esimerkiksi kriisirahastolla, OAJ esittää. OAJ:n Hyvinkäällä kokoontuneen valtuuston mukaan sekä tuloratkaisun että eduskunnan käsiteltävänä olevan koululainsäädännön toteutuminen on vaarantunut opettajien ja lastentarhanopettajien lomautusten takia.
-Kunnallisten peruspalveluiden ja oppilaiden yhdenvertaisuuden turvaaminen edellyttää, että perusteettomista lomautuksista luovutaan, valtuusto vaatii julkilausumassaan.

OAJ edellyttää, että tuloratkaisussa sovitaan riittävän suuresta järjestelyvaraerästä sopimusalakohtaisten erityiskysymysten ratkaisemiseksi. Myös lastentarhanopettajien siirtämisestä opetusalan sopimukseen on kunta-alalla sovittava pitävästi. OAJ:n valtuusto ilmoitti antavansa meneillään olevissa tulopoliittisissa neuvotteluissa täyden tukensa OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemelle (kok.) ja muille OAJ:n neuvottelijoille.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme