Mainos
Mainos

OAJ:n Luukkainen MTV:llä: Kiinni olevat koulut ja päiväkodit selviävät lähipäivinä

Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n osallistuminen perjantain mielenilmaukseen on varmistunut. OAJ:n hallitus päätti asiasta illalla.

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen arvioi, että päiväkoteja ja mahdollisesti kouluja on kiinni eri puolilla maata perjantaina. Opetusta saatetaan kuitenkin hoitaa sijaisjärjestelyillä. Ylioppilaskirjoitukset rajataan mielenilmauksen ulkopuolelle.

Mielenilmaus koskee työsopimussuhteisia työntekijöitä esimerkiksi päiväkodeissa ja esimiestehtävissä. Luukkaisen mukaan virkasuhteisten opettajien osallistuminen ratkaistaan paikallisesti.

Luukkainen sanoi MTV:n Kymmenen Uutisissa, että paikallisista toimijoista riippuu se, mitkä koulut ja päiväkodit ovat kiinni. Tietoa asiasta saadaan lähipäivinä.

Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen sanoo, että virkasuhteisille opettajille osallistuminen perjantain työnseisaukseen olisi laiton työtaistelutoimenpide.

OAJ:n Luukkainen on sanonut järjestön olevan valmis maksamaan mahdollisesti seuraavat sakot.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme