Mainos
Mainos

OAJ: Opiskeluhalukkuus täyden sosiaaliturvan ehdoksi

Opettajien ammattijärjestö OAJ esittää, että sosiaaliturva voisi olla alempi niillä nuorilla, jotka eivät hae opiskelupaikkaa peruskoulun jälkeen.

Järjestön puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo, että sosiaaliturvan pitäisi kannustaa työhön ja opiskeluun. Hänen mukaansa yhteiskunnalla on oikeus vaatia nuoren omia ponnisteluja sosiaaliturvan vastineeksi.

Luukkaisen mukaan koulutuksen vaikutus sosiaaliturvaan motivoisi nuoria opiskelemaan. Toisen asteen koulutus taas parantaisi mahdollisuutta saada töitä, pidentäisi työuraa ja vaikuttaisi terveyteen sekä sosiaaliturvan tarpeeseen.

Luukkainen pitää periaatteessa hyvänä myös ajatusta siitä, että oppivelvollisuutta pidennettäisiin niiden nuorten osalta, jotka eivät mene toisen asteen oppilaitokseen kuten lukioon tai ammattikouluun.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot