Mainos
Mainos

OAJ: Tuottavuus ei kuvaa koulutuksen laatua

Opettajien ammattijärjestö OAJ katsoo, että laskennallinen, keskimääräinen tuottavuus ei kuvaa kovin hyvin koulutuksen laatua ja vaikuttavuutta.

OAJ viittaa kannanotossaan Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) tiistaina julkistamaan tutkimukseen, jonka mukaan perusopetuksen tuottavuus on laskenut noin 13 prosenttia vuosina 1998-2003. VATT vertaili opetuksen kustannuksia peruskoulun päättötodistusten keskiarvoon, jatko-opiskelupaikan saaneiden määrään ja vuosiluokan suorittaneiden määrään.

OAJ huomauttaa, että esimerkiksi erityisopetuksen voimakas kasvu on nostanut opetuksen kustannuksia. Puheenjohtaja Erkki Kangasniemi katsoo erityisopetuksen lisääntymisen kertovan, että lamanaikaisten virheiden satoa korjataan paraikaa.

VATT:n tutkimusta on tarkoitus jatkaa siten, että selvitetään oppimistulosten ja tehokkuuden yhteyttä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot