Mainos
Mainos

OAJ: Suuri osa lukioista joutuu lakkauttamaan toimintansa tai yhdistymään toiseen lukioon

Opettajien Ammattijärjestön OAJ:n mielestä hallitus on pimittänyt koulutukseen tehtävien leikkausten mittasuhteet ja seuraukset opiskelijoilta ja heidän vanhemmiltaan. 

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen arvioi, että esimerkiksi suuri osa Suomen yli 400 lukiosta joutuu lähivuosina joko lakkauttamaan toimintansa tai yhdistymään toiseen lukioon. 

– Lukiokoulutus velloo käymistilassa ilman selvää suuntaa. Valtio rajaa rahoitusvastuunsa kolmeen vuoteen ja nostaa lukiokoulutuksen järjestäjän minimikooksi 500 opiskelijaa, Luukkainen huomautti OAJ:n tänään alkavan valtuuston kokouksen tiedotustilaisuudessa. 

Luukkaisen mukaan on myös ratkaisematta, mitä lukiossa lähivuosina opetetaan, koska hallituksen tuntijakopäätöstä ei näy eikä kuulu. 

– Aito sivistyksen ja koulutuksen arvostus on hukassa, eikä pelastusrengasta näy, koska opetuksella ei ole juuri suojasäädöksiä tukenaan, toisin kuin sosiaali- ja terveyspalveluilla, Luukkainen vertaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme