Mainos
Mainos

Odotusajat terveyskeskuslääkäreille vaihtelevat suuresti

Terveyskeskuslääkärille voi saada varattua ajan yllättävän nopeasti vaikka kesälomakausi on kuumimmillaan. Kesän lääkäripulasta huolimatta vastaanotolle voi päästä monin paikoin Suomea, jopa samana päivänä.

Kun lääkärinvastaanotolle pitää päästä kesällä, niin usein marssitaan suoraa päätä päivystykseen. Yleinen käsitys kun on, että lomakuukausina lääkäriaikoja joutuu odottamaan kauan. Seinäjoella lääkärin vastaanotolle pääsee heti.

- Kesän aikana on voinut lääkärille, sijaislääkärille päästä jopa samana päivänä ja vakituisille viikon pari jonotusajalla, apulaisylilääkäri Liisa Hiipakka Seinäjoen seudun terveyskeskuksesta kertoo.

Parhaimmillaan vastaanotolle voi päästä jopa samana päivänä tai samalla viikolla. Pahimmillaan odotus voi venyä jopa kuukauteen. Oulussa, Vaasassa ja Kokkolassa aikoja lääkäreille ei kesäaikana voi varata lainkaan. Vain äkilliset tapaukset hoidetaan päivystyksessä. Riihimäellä lääkärinaikaa voi joutua odottamaan useita viikkoja.

- Valitettavasti viime aikoina on tilanteita jolloin viikosta kuukauteen joudutaan niin sanottua ajanvarausaikaa odottamaan. Yksiselitteinen syy on lääkärivaje, johtava ylilääkäri Kalevi Toppari Riihimäen seudun terveyskeskuksesta kertoo.

Lääkäriliitosta kerrotaan, että ilmoituksia vapaista lääkärinviroista tulee kymmeniä joka kuukausi, mutta näihin virkoihin ei ole yhtä ainutta hakijaa. Lääkärien vähyydestä johtuen kaikkia asioita ei terveyskeskuksessa kesällä hoideta. - Ajokortit sun muut tällaiset asiat, niin niitä ei kesäaikan pystytä tekemään, Toppari kertoo.

Kesän lääkäripulaan tuo kuitenkin helpotusta se, että lääkäripalveluita tarvitaan heinäkuussa selvästi vähemmän kuin muina kuukausina.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.07.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot