Mainos
Mainos

OECD arvioi Suomen ympäristöpolitiikkaa

Suomen ympäristöpolitiikkaa arvioinut Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD suosittelee Suomelle verotuksen muuttamista siten, että entistä suurempi osa veroista kerättäisiin ympäristön saastuttamisesta ja luonnonvarojen käytöstä.

Tämä merkitsisi ympäristöverojen ja -maksujen tason nostamista ja uusien verojen ja maksujen käyttöönottoa. Tänään julkistetussa arviointiraportissa kiinnitetään huomiota muun muassa ympäristöön kohdistuvien paineiden vähentämiseen, luonnonsuojeluun ja luonnonvarojen käyttöön. OECD ehdottaa, että Suomessa laajennettaisiin ja tehostettaisiin metsäekosysteemin tutkimusta, etenkin luonnon monimuotoisuuden arviointia ja eri metsänkäsittelymenetelmien vaikutusta monimuotoisuuteen.

OECD:n arvion mukaan vesien rehevöityminen hidastuisi, jos Suomessa investoitaisiin kotitalouksien jätevesien typenpoistoon ja kiristettäisiin toimia, joilla maatalouden, liikenteen ja kalankasvatuksen typpi- ja fosforipäästöjä pienennetään.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme