Mainos
Mainos

OECD:ltä Suomelle kiitettävä koulutuksen tehosta

OECD:n koulutusjärjestelmien vertailuraportista käy ilmi, että Suomessa perusasteen koulutuksen suorittavat lähes kaikki oppilaat.

Suomalainen koulutus on edelleen tehokkuudeltaan maailman huippua. OECD:n koulutusjärjestelmien vertailuraportista selviää, että Suomen koulutusjärjestelmä on kustannuksiltaan ja ajankäytöltään silti vain OECD- ja EU-maiden keskitasoa.

Raportin mukaan Suomessa perusasteen koulutuksen suorittavat lähes kaikki oppilaat. Toisen asteen koulutukseen osallistuminen on yhdeksänneksi kattavinta 34 maan vertailuissa.

Samoin korkeakoulutukseen osallistuminen on yleisempää Suomessa kuin vertailumaissa keskimäärin. Lisäksi suomalaisten valmistumisaste korkeakouluista on OECD:n kärkeä, eli opiskelijat suorittavat tutkintonsa kohtalaisen hyvin loppuun.

OECD:n tutkimuksista ilmenee myös, että Suomessa naisten ja miesten väliset erot työllisyydessä ovat pienimmät maailmassa kaikilla koulutustasoilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot