Mainos
Mainos

OECD:ltä Suomelle kiitettävä koulutuksen tehosta

OECD:n koulutusjärjestelmien vertailuraportista käy ilmi, että Suomessa perusasteen koulutuksen suorittavat lähes kaikki oppilaat.

Suomalainen koulutus on edelleen tehokkuudeltaan maailman huippua. OECD:n koulutusjärjestelmien vertailuraportista selviää, että Suomen koulutusjärjestelmä on kustannuksiltaan ja ajankäytöltään silti vain OECD- ja EU-maiden keskitasoa.

Raportin mukaan Suomessa perusasteen koulutuksen suorittavat lähes kaikki oppilaat. Toisen asteen koulutukseen osallistuminen on yhdeksänneksi kattavinta 34 maan vertailuissa.

Samoin korkeakoulutukseen osallistuminen on yleisempää Suomessa kuin vertailumaissa keskimäärin. Lisäksi suomalaisten valmistumisaste korkeakouluista on OECD:n kärkeä, eli opiskelijat suorittavat tutkintonsa kohtalaisen hyvin loppuun.

OECD:n tutkimuksista ilmenee myös, että Suomessa naisten ja miesten väliset erot työllisyydessä ovat pienimmät maailmassa kaikilla koulutustasoilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme