Mainos
Mainos

OECD moittii ja kehuu Suomen mielenterveyspalveluja

OECD:n tänään julkistaman raportin mukaan mielenterveyspalvelujen saatavuudessa on Suomessa suuria alueellisia eroja. Myönteistä on, että psykiatrisen avohoidon ja sähköisten terveyspalvelujen kehittäminen on hyvässä vauhdissa.

Sähköiset palvelut parantavat erityisesti syrjäseuduilla asuvien mahdollisuuksia saada apua mielenterveyden ongelmiin. 

Itsemurhien määrä on Suomessa laskenut merkittävästi. Siitä huolimatta itsemurhakuolleisuus on Suomessa edelleen korkeampi kuin OECD-maissa keskimäärin.

Itsemurhien määrä alkoi laskea vuonna 1991 ja on jatkunut siitä lähtien. 

Työntekijöiden koulutustaso hyvä

Suomessa on ollut useita riskiryhmiin kohdistuvia tuloksellisia ohjelmia, joiden jatkamista OECD suosittelee. Lisäksi mielenterveystyötä tekevien koulutustaso on Suomessa hyvä, mikä mahdollistaa vaikuttavien ja monipuolisten palvelujen tarjoamisen.

Suomessa on keskitytty perusterveydenhuollon ja avohoidon kehittämiseen, mitä OECD:n raportissa pidetään hyvänä ratkaisuna.

Mielenterveyden häiriöiden suuriin epäsuoriin kustannuksiin sekä hoidon tarpeen ja saatavuuden väliseen kuiluun olisi OECD:n mukaan silti kiinnitettävä enemmän huomiota. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme