Mainos
Mainos

OECD: Pohjoismainen varhaiskasvatus omaa luokkaansa

Suomessa varhaiskasvatus on maailman huipputasoa, tosin se ei aivan Ruotsin ja Tanskan tasolle yllä.

Varhaiskasvatus on Pohjoismaissa laadultaan ylivoimaista verrattuna muuhun Eurooppaan, saati sitten Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan, sanoo OECD:n sihteeristöön kuuluva varhaiskasvatusasiantuntija John Bennett.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n valmisteilla olevan Starting Strong II -tutkimuksen mukaan erityisesti Ruotsissa pieniin lapsiin kohdistuvat julkiset palvelut ovat huipputasoa. Myös Suomessa varhaiskasvatus on maailman huipputasoa, vaikka ei aivan Ruotsin ja Tanskan tasolle pääsekään.

Varhaiskasvatukseen investoidaan Suomessa lähes kolminkertaisesti rahaa OECD-maiden keskiarvoon nähden. Kuitenkin esimerkiksi Tanskassa investoinnit ovat vielä Suomeenkin verrattuna kaksinkertaiset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot