Mainos
Mainos

Ohjausryhmä kohentaisi kemikaaliriskien hallintaa

Kemikaalien käyttöä pohtineen ohjausryhmän mukaan mm ihmisten altistumisesta kemikaaleille pitäisi olla enemmän tietoa.

Vaarallisten kemikaalien käyttöön sisältyvien riskien hallinta vaatii kohennusta. Asiaa pohtinut ohjausryhmä katsoo, että muun muassa ihmisten altistumisesta kemikaaleille pitäisi olla nykyistä enemmän tietoa. Lisäfaktaa pitäisi olla myös haitallisten aineiden päästöistä ja niiden vaikutuksista ympäristöön.

Ympäristöministeriön ylijohtajan Pekka Jalkasen vetämä ohjausryhmä on laatinut ehdotuksistaan kansallisen kemikaaliohjelman. Se luovutettiin ympäristöministeri Jan-Erik Enestamille tänään.

Ohjelman tavoitteena on, etteivät kemikaalit aiheuta tulevaisuuden Suomessa merkittäviä terveys- ja ympäristöhaittoja. Suomeen tuodaan tai maassa valmistetaan lähes 20 000:ta vaaralliseksi luokiteltua kemiallista valmistetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot