Mainos
Mainos

Oikea lääkitys poistaa tehokkaasti astmaoireita

Astmaa voidaan tutkimuksen mukaan lievittää tehokkaasti oikealla lääkityksellä. Vuoden kestäneissä tutkimuksissa lähes puolet astmapotilaista tuli täysin oireettomiksi.

Oikea ja säännöllinen lääkehoito poistaa useissa tapauksissa astmapotilaiden oireet kokonaan. Tänään julkistetussa maailmanlaajuisessa GOAL-tutkimuksessa oli mukana yli 3400 astmaatikkoa 44 maasta - myös Suomesta.

Tutkimuksessa oli mukana kaksi astmalääkettä: toinen hengitettävä kortisonilääke ja toinen yhdistelmävalmiste, jossa oli hengitettävän kortisonin lisäksi pitkävaikutteista keuhkoputkia avaavaa lääkettä. Jälkimmäinen jatkuva, säännöllinen lääkitys tehosi.

Vuoden kestäneissä tutkimuksissa lähes puolet astmapotilaista tuli täysin oireettomiksi ja 80 prosenttia selvisi huomattavasti aiempaa paremmin tautinsa kanssa. Tutkimuksen tärkein viesti oli, että jos astmaatikko oireilee, lääkitys ei ehkä ole kohdallaan.

- Lääkevaihtoehtoja on monenlaisia ja lääkeyhdistelmiä on erilaisia. Täma tutkimus ei antanut mitään absoluuttista totuutta siihen, millä lääkityksellä astmaa pitäisi hoitaa. Se enemmänkin kertoo astmaatikoille, että jos oireilee, niin on mahdollista päästä oireettomampaan tilaan, kertoo lääketieteen tohtori Tuula Vasankari TYKS:stä.

Suomalaisista viitisen prosenttia sairastaa astmaa ja noin joka kymmenes astmaatikko on oireeton. Suomalaisista astmaatikoista suurin osa, noin 70 prosenttia, sairastaa lievää astmaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 15.10.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot