Mainos
Mainos

Oikeskansleri puuttui maa- ja metsätalousministeriön päällikkönimitykseen

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on MTV:n uutisten tietojen mukaan puuttunut maa- ja metsätalousministeriön kala- ja riistaosaston osastopäällikön valintaan. Uusi osastopäällikkö piti nimittää jo vajaat pari viikkoa sitten, mutta oikeuskansleri on pyytänyt riitaiseksi muodostuneesta nimityksestä lisäselvityksiä oikeuskanslerille tehdyn valituksen perusteella.

Alunperin hallitusneuvos Kirsi Koskisen valmistelemassa nimityksessä paikalle esitettiin maa- ja metsätalousministeriön metsäosaston apulaisosastopäällikköä, oikeustieteiden tohtori Pentti Lähteenojaa. Nimitysesityksessä kaksi syrjään jäänyttä hakijaa valitti kuitenkin nimitysesityksestä oikeuskanslerille, koska katsoivat, että Lähteenojalle ei ole virkaan vaadittavaa keskeistä EU-kokemusta.

Tällä hetkellä osastopäällikön nimitys on jäissä ja odottaa oikeuskanslerin kantaa. Osastopäällikön nimittää valtioneuvosto.

Kantelun ovat allekirjoittaneet maa- ja metsätalousministeriön kala- ja riistaosaston kalastusneuvos Markku Aro ja kalatalousylitarkastajana ja valtioneuvoston kanslian erityisasiantuntijana toiminut Orian Bondestamm . Aro on toiminut Euroopan komission kansallisena asiantuntijana ja erityisasiantuntijana Brysselin Suomen-edustustussa pitkiä aikoja. Myös Bondestamilla on virkaan vaadittavaa EU-kokemusta Brysselistä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot