Mainos
Mainos

Oikeuden päätös: Tilaajat pitäköön sähkötupakkansa

Tullin pysäyttämät sähkötupakkatilaukset toimitetaan tilaajille pikapuoliin. Tuoreen käräjäpäätöksen perusteella tulli päätti, että netistä tilatut sähkötupakat voidaan välittää perille.

-Sähkötupakka muistuttaa ulkonäöltään tavallista savuketta, mutta sitä ei polteta. Sähkötupakassa on nestesäiliö, josta vapautuu höyryä imettäessä.

-Sähkötupakka määritellään lääkkeeksi, tavallinen tupakka tupakaksi.

-Sähkötupakkavalmisteilla ei ole Suomessa myyntilupaa.

-Nikotiini on reseptivapaata, kun sitä käytetään hengitettynä höyrynä tupakasta vieroitukseen ja sitä on kerta-annoksessa enintään 10 milligrammaa ja koko lääkkeessä enintään 420 milligrammaa.

-Käräjäoikeuden äskettäin vapauttaman nettitilaajan sähkötupakoissa oli nikotiinia 8-18 milligrammaa, koko lääkkeessä yhteensä 139 milligrammaa. Miehen tilaus sisälsi saman verran nikotiinia kuin 139 tavallisessa tupakassa.

Vantaan käräjäoikeudessa päättyi vastikään maan ensimmäinen sähkötupakkaoikeudenkäynti, jossa sähkötupakoita tilannut mies vapautettiin lääkerikossyytteestä. Oikeuden mukaan tilaaja ei syyllistynyt rikokseen tilattuaan sähkötupakoita ulkomailta omiin tarpeisiin ilman reseptiä.

Oikeus piti kerta-annoksia niin pieninä, ettei lääkereseptiä tarvittu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot