Mainos
Mainos

Oikeudenkäynnin venymisestä voi saada korvausta

Oikeudenkäynnin viivästymisestä voi vastaisuudessa saada rahallista korvausta. Valtion varoista maksettavan korvauksen määrä voi oikeusministeriön mukaan olla enintään 10 000 euroa.

Korvauksen tarkoituksena on korvata viivästymisen aiheuttamaa epävarmuutta ja huolta. Hyvitystä on vaadittava tuomioistuimelta ennen käsittelyn päättymistä.

Vuoden alusta käräjäoikeutta voi myös vaatia määräämään asian käsittely kiireelliseksi. Kiireelliseksi määrääminen on mahdollista, jos siihen on erityisen painava syy.

Harkinnassa otetaan huomioon muun muassa oikeuskäsittelyn kesto ja asian laatu. Asiasta päättää laamanni.

Mahdollisuudet korvauksen saantiin ja oikeudenkäynnin määräämiseen kiireelliseksi sisältyvät yleisiä tuomioistuimia koskevaan uuteen lakiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot