Mainos
Mainos

Oikeudenkäyntien julkisuus halutaan turvata

Oikeusministeriön työryhmän mielestä hallintotuomioistuinten päätösten julkisuus pitäisi turvata mahdollisimman laajasti. Samalla ei kuitenkaan saa vaarantaa asianosaisten yksityisyyden suojaa tai oikeusturvaa.

Työryhmän mietinnön mukaan hallintotuomioistuinten diaareihin pitäisi soveltaa julkisuuslain ja henkilötietolain säännöksiä. Asioiden käsittelyyn liittyvien asiakirjojen julkisuus ja salassapito määräytyisi julkisuuslain ja erityislakien perusteella.

Työryhmän mukaan salassapitoa edellyttäviä asioita ovat usein sosiaaliturva- ja veroasiat. Toisaalta monissa asioissa julkisuus on erityisen tärkeää. Tällaisia ovat esimerkiksi ympäristöasiat, kaava-asiat ja kunnallisasiat.

Työryhmä luovutti mietintönsä oikeusministeri Johannes Koskiselle tänään. Mietintö on osa meneillään olevaa oikeudenkäynnin julkisuutta koskevan lainsäädännön uudistamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme