Mainos
Mainos

Oikeus hylkäsi pääosan luotsiturman syytteistä

Päätös koski joulukuussa 2003 Oulun edustan luotsiasemalla tapahtunutta työtapaturmaa, jossa päihtynyt luotsikutterinhoitaja putosi laiturin ja aluksen välistä mereen ja hukkui.

Oulun käräjäoikeus on hylännyt Merenkulkulaitoksen luotsausyksikön kolmea työntekijää vastaan nostetut syytteet työturvallisuusrikoksesta ja kuolemantuottamuksesta. Yksi miehistä tuomittiin sakkoihin virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Tapaus koski joulukuussa 2003 Oulun edustan luotsiasemalla tapahtunutta työtapaturmaa, jossa luotsikutterinhoitaja putosi laiturin ja aluksen välistä mereen ja hukkui. Uhri oli tapahtumahetkellä 2,3 promillen humalassa.

Oikeuden mukaan uhrin työparina toiminut mies ja kaksi päällikköä eivät olleet laiminlyöneet työturvallisuusmääräyksiä. Oikeus pitää mahdollisena, että luotsikutterinhoitaja liukastui ja putosi veteen. Turma saattoi johtua myös uhrin vahvasta humalasta.

Uhrin työparin tuomio tuli siitä, että myös hän oli humalassa työvuoronsa aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme