Mainos
Mainos

Oikeus- ja työministeri Lindström työtaakastaan: Joka päivä mietin, mitenköhän tästäkin päivästä selvitään

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) myöntää, että kahden ministeritehtävän yhdistäminen on merkittävä työtaakka.

– Salkku on valtava ja työtaakka on merkittävä, mutta koitan tästä selviytyä. Totta kai, joka päivä kun töihin lähtee, miettii mitenköhän tästäkin päivästä selvitään. Mutta hyvien ammattilaisten kanssa on toistaiseksi hyvin pärjätty, Lindström sanoo MTV Uutisille.

Oikeusministeriön väistyvä kansliapäällikkö Tiina Astola arvioi Ylen haastattelussa viime viikolla, että oikeus- ja työministerin salkkujen yhdistäminen on yhdelle henkilölle kohtuuton työtehtävä. 

– Jos hallituksen sisältä ja omasta porukasta alkaa kuulua sellaista, että en enää työtehtävistäni selviä, niin sitten on aika keskustella, mitä asialle tehdään. Mutta olen keskustellut asiasta ihmisten kanssa ja saanut palautetta, että se ei ole aiheuttanut vielä mitään ongelmia, ministeri Lindström vastaa kritiikkiin.

Astola nosti Ylen haastattelussa esille myös ongelman siitä, ettei nykyisessä hallituksessa ole yhtään juristia. Hänen mielestään ilman juristia lainsäädännön reunaehtoja voi olla mahdoton hahmottaa. 

– Nyt tehtiin päätös mennä näin ja asiantuntemusta löytyy kyllä, jos tarvitaan oikeusoppineita. Hallitus saa kyllä apua siihen, Lindström sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme