Mainos
Mainos

Oikeus jakoi kovia tuomioita töhertelystä

Ilkivaltaa tehneet saivat kovia rangaistuksia Helsingin käräjäoikeudessa.

Helsingin käräjäoikeus on antanut kovia rangaistuksia muun muassa metroja ja junia graffiteilla sotkeneille. Reilusta paristakymmenestä tuomiolla olleesta töhertelijästä neljä sai ehdottoman vankeustuomion ja 14 ehdollisen tuomion. Neljä selvisi päiväsakoilla.

Pisin vankeustuomio, vuosi ja viisi kuukautta vankeutta, napsahti 19-vuotiaalle helsinkiläismiehelle, joka oli syyllistynyt reiluun 200 vahingontekoon ja muutamaan muuhun rikokseen. Vain kuukautta lyhyemmän tuomion sai 22-vuotias helsinkiläismies, jonka tilillä oli lähes 250 töhertelyrangaistusta muttei juuri muita rikoksia.

Ehdolliset tuomiot vaihtelevat 40 päivästä vuoteen. Tuomioita koventavat tuhansien eurojen vahingonkorvaukset, joita 17-34-vuotiaat tuomitut joutuvat maksamaan muun muassa Helsingin kaupungin liikennelaitokselle, VR:lle ja Helsingin kaupungille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme