Mainos
Mainos

Oikeus: Katsastusmainoksen mukana ei saa lähettää maksulomaketta

Markkinaoikeus on kieltänyt tilisiirtolomakkeen lähettämisen autokatsastusyrityksen markkinointikirjeen yhteydessä. Päätös koski Etelä-Suomen Autokatsastusta, jonka markkinointikirje sisälsi myös tilisiirtolomakkeen.

Markkinaoikeuden mielestä tarjouksesta pitää selkeästi ja yksiselitteisesti käydä ilmi, että kyseessä on vain tarjous. Oikeuden mukaan kuluttajat eivät välttämättä ole selvillä katsastusta koskevista säännöistä ja periaatteista, vaan he ovat saattaneet mieltää yhtiön kirjeen velvoittavaksi kutsuksi autokatsastukseen.

Etelä-Suomen Autokatsastuksen kirjeessä muistutettiin katsastusajan lähestymisestä ja esitettiin kutsu saapua katsastukseen. Yhtiö kehotti maksamaan katsastuksen mukana seuranneella tilisiirtolomakkeella.

Markkinaoikeus huomautti, että tarjousaineiston on oltava selkeästi erotettavissa esimerkiksi laskuista. Kiellon vakuudeksi oikeus asetti yhtiölle 50 000 euron uhkasakon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme