Mainos
Mainos

Oikeus kumosi konkurssiin johtaneet jälkiverot

Lapin lääninoikeus on kumonnut Sallan Kone Oy:lle vuosi sitten langetetut vajaan miljoonan markan jälkiverot, jotka veivät yrityksen konkurssiin.

Verohallinnon erottama rovaniemeläinen verovirkailija Liisa Mariapori käytti juuri Sallan Konetta esimerkkinä virheellisistä verotuspäätöksistä. Lääninoikeuden mukaan jälkiveroille ei ollut perusteita.

Yritystä lääninoikeuden päätös ei ehtinyt auttaa, sillä jälkiverot vietiin maksuun pikaisesti veronkiertoepäilyjen takia. Sallan kone ajautui konkurssiin ja yhtiön omaisuuskin myytiin äskettäin. Mariapori toi aiemmin julki arvion, että Lapin läänissä maksuunpannuista yritysten verotuspäätöksistä jopa 80 prosenttia on tehty väärin perustein.

Muun muassa lukuisat yrittäjät ovat sen jälkeen esittäneet vastaavia epäilyjä myös muualla maassa. Sallalainen yrittäjä harkitsee Lapin lääninverottajan muistamista korvauskanteella. Myös Mariapori on aikonut viedä erottamisensa oikeuden harkittavaksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme