Mainos
Mainos

Oikeus kumosi miinanraivauskiellon kaasuputkijupakassa

Itämeren pohjaan suunniteltua kaasuputkea koskevissa kärhämissä on saatu taas yksi ratkaisu. Nokittelu koski miinanraivauksen kieltämistä miinattomalla alueella.

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt suomalaisen liikkeenharjoittajan tekemän hakemuksen, jolla Nord Stream -yhtiötä haluttiin estää räjäyttelemästä miinoja alueella, jolle on tehty kaivosvaltaushakemus.

Vaadetta perusteltiin sillä, että miinojen raivaamisen aloittaminen vaarantaisi valtaushakemuksen tehneen oikeudet. Oikeus kuitenkin katsoi, ettei hakijan oikeutta alueeseen voida pitää riittävän todennäköisenä.

Valtioneuvosto tyrmäsi aiemmin syksyllä Karjalan palautukseenkin koplatun kaivosvaltauksen, mutta asiasta on valitettu jo korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Käräjäoikeus kielsi aiemmin väliaikaisesti Nord Streamia raivauttamasta miinoja 17 kilometrin pituisella ja noin 50 metrin levyisellä alueella. Kieltoalue oli pieni osa kaasuputken koko reitistä, ja Nord Streamin mukaan raivattavat miinat sijaitsevat sen ulkopuolella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme