Mainos
Mainos

"Oikeus opiskeluun jokaisella"

Asiantuntijan mukaan yhteiskunta lyö laimin perustehtävänsä, jos se jättää huumeongelmaiset heitteille ja ulkopuolelle. Opetusministeri Sari Sarkomaa poistaisi opiskeluoikeuden huumeongelmaisilta hoitoalan opiskelijoilta.

Järvenpään sosiaalisairaalan ylilääkäri Antti Holopainen kummeksuu ehdotusta opiskeluoikeuden poistamisesta huumeongelmaisilta.

- Ei huumeongelmaiselta minusta voi kansalaisoikeuksia poistaa. Kyllä jokaisella suomalaisella on oikeus opiskeluun ja työhön.

Holopainen muistuttaa, että syrjintä on kielletty perustuslaissa. Hän tähdentää myös, että huumeongelma on ihmisen elämässä tilapäinen vaihe, joka tosin helposti kroonistuu.

- Yhteiskunta laiminlyö perustehtävänsä, jos se jättää huumeongelmaiset heitteille ja yrittää syrjäyttää heidät kaikesta yhteiskunnan toiminnasta.

Jos opiskelijalla todetaan huumeongelma, hänet olisi ylilääkärin mielestä syytä ohjata hoitoon. Edelleen opiskelija tulisi yrittää kuntouttaa niin, että hän paranee huumeongelmastaan.

- Ja sen jälkeen kun toipuminen on riittävän pitkälle edennyt, mietitään oikeutta opiskeluun ja työelämään.

Opetusministeri Sari Sarkomaa (kok) haluaisi ottaa opiskeluoikeuden pois huumeongelmaisilta hoitoalan opiskelijoilta. Sarkomaa sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että hän aikoo ajaa muutoksen läpi pikaisella aikataululla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme