Mainos
Mainos

Oikeus: Valtuustossa saa puhua

Turun ja Porin lääninoikeus on kumonnut Turun valtuuston työjärjestykseen sisältyneen määräyksen, jonka mukaan valtuuston puheenjohtajalla on oikeus rajoittaa valtuutettujen puheenvuorojen kestoa. Lääninoikeuden mukaan määräys rajoittaa valtuutetun oikeutta mielipiteensä ilmaisemiseen ja on siten sananvapauslain vastainen.

Turun valtuuston uusi työjärjestys otettiin käyttöön viime vuoden elokuussa. Sen 18. pykälän mukaan valtuutettujen pitäisi esittää asiansa lyhyesti ja käsiteltävässä asiassa pysyen. Mikäli valtuutettu käyttäisi sopimatonta kieltä tai näyttäisi puheenjohtajan mielestä puheillaan vain pitkittävän tahallaan asian käsittelyä, olisi puheenjohtajan pitänyt huomauttaa asiasta valtuutetulle. Ellei puhuja olisi noudattanut huomautusta, puheenjohtaja olisi voinut kieltää puhujaa jatkamasta puhettaan. Tiettävästi pykälää ei ole vielä sovellettu kertaakaan.

Valituksen valtuuston työjärjestyspäätöksestä lääninoikeudelle teki valtuutettu Olavi Mäenpää (Kansallinen rintama).
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme