Mainos
Mainos

Oikeus: Viinalastin verot maksettava

Helsingin hallinto-oikeus on käsitellyt neljä valmisteveroihin liittyvää tapausta. Valitukset tullaan jatkossakin ratkaisemaan tapauskohtaisesti.

Helsingin hallinto-oikeus on ottanut kantaa siihen, kuinka paljon yksityishenkilö voi tuoda viinaa omaan käyttöönsä toisesta EU-maasta.

Hallinto-oikeuden käsittelyssä oli kaikkiaan neljä tapausta, joissa jättimäisen viinalastin tuojat olivat valittaneet tullin määräämästä valmisteverosta.

Kussakin tapauksessa viinalastin tuojat olivat kiistäneet, että alkoholi olisi tuotu kaupalliseen tarkoitukseen.

Kaikki valitukset hylättiin pääosin, joskin joitakin tullin aikaisempia päätöksiä muutettiin. Valitukset tullaan jatkossakin ratkaisemaan tapauskohtaisesti.

Hallinto-oikeus ei halunnut ottaa kantaa siihen, miten verotusta tulisi päätösten johdosta muuttaa. Vuoden alusta saakka alkoholia on saanut tuoda toisesta EU-maasta periaatteessa rajattomasti. Verottoman tuonnin ehtona on ainoastaan, että juomien on tultava matkustajan omaan käyttöön tai lahjaksi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 23.06.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot