Mainos
Mainos

Oikeusapujärjestelmää yhtenäistetään

Suomalaisten oikeusapu uudistuu. Kesäkuun alussa astuu voimaan uusi oikeusapulaki, jolla luodaan yhtenäinen järjestelmä nykyisten yleisen oikeusavun ja maksuttoman oikeudenkäynnin tilalle.

Ylitarkastaja Eeva-Maija Oikarinen Oikeusministeriön oikeushallintaosastolta kertoo uuden oikeusapulain yksinkertaistavan entistä käytäntöä.

-Sillä kumotaan vanha maksuttomasta oikeudenkäynnistä annettu laki ja oikeusapulaki. Suomessa on aikaisemmin ollut rinnakkain kaksi oikeusapujärjestelmää käytössä, jatkossa käytössä on yksi ja yhtenäinen systeemi. Jatkossa oikeusapua haetaan aina valtion oikeusaputoimistolta, selvittää Oikarinen.

Aikaisemmin oikeusapuun ovat olleet oikeutettuja noin 40 prosenttia suomalaisista. Uudistuksen astuttua voimaan arviolta 75 prosenttia kansalaisista eli ns. keskituloiset ovat oikeusavun piirissä.

Tulorajoja oikeusapu-uudistuksessa on nostettu neljällä sadalla eurolla eli noin 2400 vanhalla markalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot