Mainos
Mainos

Oikeusasiamiehen saamat yhteydenotot lisääntyneet

Yhä useampi suomalainen kantelee eduskunnan oikeusasiamiehelle tuntiessaan itsensä kaltoin kohdelluksi.

Viime vuonna oikeusasiamies sai yli 3600 kantelua, joista suurin osa koski sosiaali- ja terveysviranomaisia. Kanteluiden määrä kasvoi viime vuonna 10 prosenttia toissavuoden luvuista. Myös poliisista, vankeinhoidosta ja tuomioistuinten toiminnasta saapui satoja kanteluita.

Oikeusasiamies aloitti omasta aloitteestaan viime vuonna viitisenkymmentä tutkimusta. Kaikista ratkaisuista reilut 15 prosenttia johti toimenpiteeseen, joita ovat tavallisesti huomautus, esityksen tekeminen ja korjaus. Viime vuonna oikeusasiamies antoi 3500 ratkaisua, mikä on noin 500 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Eduskunnan oikeusasiamies valvoo viranomaisten toiminnan laillisuutta. Tehtävästä vastaavat oikeusasiamies ja kaksi apulaisoikeusasiamiestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot