Mainos
Mainos

Oikeusasiamies: Arpajaiset sallittuja vaaleissa

Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan arpajaisten järjestäminen äänestyksen yhteydessä on sallittua.

Äänestyskoppeja postissa

Oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio antoi tänään kannanottonsa siihen, oliko viime eduskuntavaalien aikaan Lohjalla pidetty Lohja äänestää -kampanja lain vastainen.

Lohjan kaupunki oli halunnut nostaa äänestysaktiivisuutta ja pannut pystyyn yleisökilpailun, johon äänestäjät saattoivat osallistua palauttamalla täytetyn arvontakortin äänestyspaikalla. Pääpalkintona oli digitaalinen televisio.

Asiasta oikeusasiamiehelle kannelleen mielestä arpajaiset häiritsivät äänestämistä ja vaalirauhaa. Hän piti myös kyseenalaisena sitä, että kaupunki kampanjoi äänestysaktiivisuuden lisäämiseksi. Paunion mielestä arpajaisilla ei millään tavoin pyritty vaikuttamaan äänestäjien vaalivapauteen. Hän ei myöskään nähnyt arvostelemisen aihetta siinä, että kaupunki oli kampanjassa mukana.

Oikeusasiamies piti kuitenkin ongelmallisena, että osa arpajaisista pidettiin äänestystiloissa. Lohjalla ei järjestetä vastaavaa kampanjaa eurovaalien yhteydessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme