Mainos
Mainos

Oikeusasiamies: Hammashoitoa tarpeen perusteella

Oikeusasiamies Riitta-Leena Paunion mukaan kunnallinen hammashoito on järjestettävä siten, että otetaan huomioon potilaan hoidon tarve, kiireellisyys ja hoidon vaikuttavuus. Potilaan ikä tai kuuluminen johonkin ryhmään eivät enää määrää hoitoon pääsyä.

Paunio ei hyväksy esimerkiksi keskiasteen opiskelijoiden, kehitysvammaisten ja odottavien äitien asettamista ryhmiin, jotka pääsevät hoitoon paremmin kuin niin sanottu terveiden aikuisten ryhmä. Paunio painottaa, että hoitoon pääsyn tulee perustua kunkin potilaan hoidon tarpeeseen.

Kunnille tuli joulukuussa 2002 velvoite järjestää hammashoitoa kaikille kuntalaisille. Paunio otti päätöksessään kantaa Helsingin, Vantaan ja Imatran kaupunkien ja Härkätien kuntayhtymän ja siellä Liedon kunnan hammashoidon järjestelyihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot