Mainos
Mainos

Oikeusasiamies: Kela kertoi opintotukien perinnästä epäselvästi

Kelalla on oikeus ulosmitata liikaa maksettuja opintotukia veronpalautuksista, katsoo eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja.

Pajuojan mukaan Kela ei kuitenkaan ole kertonut uudesta käytännöstään tarpeeksi selkeästi. Kela on jo luvannut tarkentaa tiedotustaan.

Eduskunnan oikeusasiamiehen toimistoon oli tullut kolmisenkymmentä kantelua siitä, että Kelan maksamia opintotukia perittiin viime vuonna takaisin ulosottoviraston kautta.

Kantelijat olivat tehneet Kelan kanssa osamaksusuunnitelman ja kokivat, että Kela oli muuttanut ehtoja yksipuolisesti ja perinyt etuja maksusuunnitelman ulkopuolelta.

Maksusuunnitelmassa on kuitenkin ollut viime vuoden huhtikuusta lähtien merkintä: "osamaksusuunnitelman tekeminen ei estä mahdollisten veronpalautusten ulosmittaamista". Kela on jo aloittanut tekstin kehittämisen niin, ettei asiasta enää syntyisi epäselvyyttä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme