Mainos
Mainos

Oikeusasiamies: Kirkosta eroaminen netissä ei ehkä lainmukaista

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin selvittelee, onko kirkosta eroaminen netti-ilmoituksella lainmukaista.

Sakslin on pyytänyt valtiovarainministeriöltä selvitystä siitä, miten maistraatit hyväksyvät netin välityksellä tulevat ilmoitukset kirkosta eroamisesta. Lisäksi ministeriöltä pyydetään lausuntoa menettelyn laillisuudesta.

Apulaisoikeusasiamiehelle tulleessa kantelussa kummasteltiin sitä, että ainakin osassa maistraatteja eroaminen on hyväksytty pelkän netti-ilmoituksen perusteella. Tämän vuoksi jotkut ovat joutuneet erotetuiksi kiusantekomielessä tehdyn ilmoituksen vuoksi.

Apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläinen otti vuonna 2006 kantaa Vapaa-ajattelijoiden kanteluun, jossa ihmeteltiin Helsingin maistraatin tapaa vaatia kirjallinen vahvistus netissä tehdylle eroilmoitukselle. Jääskeläinen ei ottanut kantaa siihen, voiko näin tehdä. Sen sijaan hän vaati, että menettely olisi kaikkialla maassa yhtenäinen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot