Mainos
Mainos

Oikeusasiamies moittii Kelaa ja työeläkelaitoksia

Eduskunnan oikeusasiamiehen mielestä Kela ja työeläkelaitokset laiminlyövät tietoisesti asiakkaiden valitusten siirtämistä eteenpäin. Jos Kela tai työeläkelaitokset eivät hyväksy asiakkaan valitusta, niiden kuuluu siirtää valitus muutoksenhakuelimiin viimeistään kuukausi valitusajan päättymisestä.

Oikeusasiamiehen mukaan valituksista annetut määräajat ovat ehdottomia eivätkä suositusluonteisia. Päätöksessään oikeusasiamies kehottaa laitoksia kehittämään tietojärjestelmiään ja käsittelyprosessejaan, jotta määräajat eivät ylity.

Laitokset ovat vedonneet määräaikojen ylityksissä muun muassa lomiin ja ruuhkahuippuihin.

Oikeusasiamies on pyytänyt sekä Kelaa että sosiaali- ja terveysministeriötä ilmoittamaan ensi vuoden tammikuun loppuun mennessä, mihin toimiin ne ovat ryhtyneet määräaikojen noudattamiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot