Mainos
Mainos

Liikennevirastolle moitteet vaalimainosten poistamisesta

Oikeusasiamies on antanut Liikennevirastolle moitteet huonosta tiedottamisesta, kun se viime syksyn kunnallisvaalien alla muutti vaalimainontaan liittyvää ohjeistusta.

Liikennevirasto päätti vain kuukautta ennen vaalikampanjaa, ettei kehäteiden varsilla saa mainostaa. Uudenmaan ely-keskus poisti kaikki vaalimainokset Espoon alueen kehäteiltä.

Apulaisoikeusasiamiehen mukaan vaalimainoksiaan asettaneilla oli lupa olettaa, ettei ohjeistus muutu yhtäkkiä. Viraston tulisi myös harkita hyvitystä sitä vaativille. Lisäksi Liikennevirastolta on pyydetty lausuntoa siitä, miten se ohjeistaa vaalimainonnasta tulevissa Euroopan parlamentin vaaleissa.

Asiasta kanteli kaksi espoolaista kunnallisvaaliehdokasta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot