Mainos
Mainos

Oikeusasiamies: P-Suomen vesioikeus syyllistynyt virkarikokseen?

Eduskunnan oikeusasiamies Lauri Lehtimaja on pyytänyt keskusrikospoliisia tutkimaan, ovatko Pohjois-Suomen vesioikeuden jäsenet syyllistyneet virkarikokseen. Jäsenten epäillään saaneen kestitystä Kemijoki Oy:ltä Kelukosken voimalan lupahakemukseen liittyvän tarkastusmatkan aikana kesäkuussa.

Lehtimajan mukaan alkuselvitysten perusteella on syytä epäillä, että kyseiset vesioikeuden jäsenet ovat syyllistyneet virkarikokseen. Siksi KRP:tä on pyydetty ensi tilassa aloittamaan esitutkinta.

Lehtimaja korostaa, että vesioikeuden tehtävänä on ratkaista voimalan rakentamisluvan myöntäminen ja maanomistajille rakentamisen takia maksettavat korvaukset.
-Vesioikeuden tulisikin noudattaa tuomioistuimien puolueettomuudelle asetettuja vaatimuksia. Yhteydenpito asianosaisiin olisi järjestettävä luottamusta herättävällä tavalla.

Tutkinta lähti liikkeelle oikeusasiamiehelle saapuneesta kantelusta, jossa katsottiin, että tuomioistuimen puolueettomuus vaarantui kestityksen takia. Vesioikeuden on odotettu ratkaisevan Kelukosken lupahakemuksen syksyn aikana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme