Mainos
Mainos

Oikeusasiamies tutkii hätäkeskusten mediapalvelua

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies selvittää pelastustoimen sähköisen mediapalvelun lainmukaisuutta.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedt tutkii, onko esimerkiksi tulipalojen tapahtumapaikkojen tarkka sijainti tarkoituksenmukaista kertoa 112-info-sivuilla.

Jos Lindstedt toteaa palvelun olevan nykymuotoisena sopimaton, saattaa tapahtumista ja niiden sijainnista kertominen julkisuuteen vaikeutua.

112-info on internetissä toimiva tiedotuspalvelu, jonka tarkoituksena on välittää nopeasti tietoa pelastustoimelle kuuluvista, yleisöä kiinnostavista tapahtumista ja asioista. Palvelu koostuu yleisölle tarkoitetusta julkisesta nettisivusta sekä medialle tarkoitetusta osasta, jonka käyttäminen vaatii erillistä salasanaa.

- Päätösluonnos on jo valmis, mutta sitä ei ole allekirjoitettu, kertoo esittelijäneuvos Jorma Kuopus oikeusasiamiehen kansliasta.

Lindstedtin päätös hätäkeskusten välittämiä hälytystehtäviä koskevasta tiedottamisesta on näillä näkymin luvassa ensi viikolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme