Mainos
Mainos

Oikeusasiamies tutkii kantelut syyttäjäriidassa

Eduskunnan oikeusasiamies Lauri Lehtimaja ja valtioneuvoston oikeuskansleri Paavo Nikula ovat sopineet, että oikeusasiamies tutkii syyttäjäviranomaisten menettelyn laillisuuden Nostokonepalvelu Oy:n asiassa.

Tapauksesta on kanneltu molemmille lainvalvojille, mutta nyt tehdyn päätöksen mukaan oikeuskanslerille tehdyt kantelut siirretään oikeusasiamiehelle. Oikeuskanslerin virastoon on tullut kaksi ja oikeusasiamiehelle neljä kantelua asiasta. Oikeuskansleri Paavo Nikulan mukaan molemmat ylimmät lainvalvojat olisivat olleet asiassa yhtä toimivaltaisia.
-On itsestään selvää, että molemmat eivät voi tutkia samaa asiaa. Jomman kumman oli tämä otettava ja keskustelun jälkeen Lehtimajan kanssa päädyttiin tällaiseen ratkaisuun. Meille tulleet kantelut olivat hyvin yleisluontoisia, kun taas oikeusasiamiehelle toimitetut kantelut ovat selvästi yksilöidympiä, totesi Nikula.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme