Mainos
Mainos

Apulaisoikeusasiamies: Uskonnolliselle päivänavaukselle järjestettävä vaihtoehto

Koulun on järjestettävä vaihtoehto uskonnolliselle päivänavaukselle, katsoo eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja.

Pajuoja otti kantaa kanteluun, jossa peruskoulun oppilas oli vapautettu päivänavauksista, mutta niiden tilalle ei ollut järjestetty korvaavaa toimintaa.  

Pajuojan mukaan oppilaalla ja hänen huoltajallaan tulee olla aito ja todellinen vapaus valita, osallistuuko oppilas koulussa uskonnollisiin tilaisuuksiin.   

Ratkaisussa otetaan kantaa myös siihen, päättääkö uskonnollisiin tilaisuuksiin osallistumisesta lapsi vai vanhempi. Pajuoja pitää perusteltuna, että asiaa arvioimaan kykenevän lapsen kantaa kunnioitetaan. Ainakaan peruskoululaisen vanhempien kantaa ei kuitenkaan saisi kokonaan sivuuttaa.  

Kantelun tapauksessa nuori oli itse päättänyt, ettei osallistu päivänavauksiin, vaikka ilmoitusta siitä ei ollut kotoa tehty.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme