Mainos
Mainos

Oikeusavun saanti paranee Suomen ja Venäjän välillä

Suomi sopii ensimmäisenä EU-maana syyttäjien vaihdosta Venäjän kanssa.

Suomi ja Venäjä ovat sopimassa syyttäjien vaihdosta. Tavoitteena on edistää rikosasioissa annettavan oikeusavun toimivuutta Suomen ja Venäjän välillä.

Suomen yhteyssyyttäjä on toiminut Pietarissa erillisjärjestelyin jo vuodesta 2003. Yhteistyön muodoista vuodenvaihteen jälkeen sovitaan myöhemmin. Myös Venäjä aikoo nimittää oman yhteyssyyttäjän toimimaan Venäjältä käsin.

Yhteyssyyttäjät koordinoivat rajat ylittävien oikeudenkäyntien järjestelyjä ja rikosoikeudellisia oikeusapupyyntöjen toimittamista. He luovat myös yhteydet paikallisiin syyttäjä- ja lainvalvontaviranomaisiin.

Suomi on ainoa EU-maa, jolla on yhteyssyyttäjä EU:n ulkopuolella.

Syyttäjien vaihtoa koskeva pöytäkirja allekirjoitetaan torstaina Venäjän federaation apulaispääsyyttäjän Aleksandr Zvjagintsevin Helsingin-vierailun yhteydessä. Suomen puolelta sen allekirjoittaa oikeusministeri Leena Luhtanen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot