Mainos
Mainos

Oikeuskansleri antaa ratkaisunsa Vanhasen jääviydestä

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka antaa tänään ratkaisunsa entistä pääministeriä Matti Vanhasta ja Raha-automaattiyhdistystä koskevassa jääviysasiassa.

Oikeuskanslerin on määrä kertoa aamupäivällä, oliko Vanhanen esteellinen hänen myöntäessään Raha-automaattiyhdistyksen avustuksia Nuorisosäätiölle pääministeriaikanaan.

RAY:n avustuksia saanut Nuorisosäätiö tuki vuonna 2006 Vanhasen presidentinvaalikampanjaa yli 20 000 tuhannella eurolla. Vanhanen oli toiminut aiemmin Nuorisosäätiön puheenjohtajana.

Oikeuskanslerin selvitys perustuu vuosi sitten tehtyyn kanteluun. Jos Jonkka toteaa Vanhasen olleen esteellinen RAY:n avustusten jaossa, hän voi antaa Vanhaselle huomautuksen tai tehdä aloitteen rikostutkinnasta eduskunnan perustuslakivaliokunnalle, joka puolestaan voi käynnistää asiasta rikostutkinnan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot